Monday, July 6, 2009

Siri Lawatan Lajnah Tarbiyyah DPPNJ Ke DPPK (3)

SIRI (3) DPPK TEBRAU

Syukur Alhamdulillah, lawatan kali ini disertakan dengan program QIAMULLAIL. Istimewanya di Tebrau ini, mereka memberi ruang tiga jam (non stop) kepada hamba bagi memberi pengisian berkenaan "PERANAN PEMUDA PAS JOHOR MERIALISASIKAN ISLAM MEMIMPIN PERUBAHAN". Satu kertaskerja telah hamba sediakan berdasarkan ucapan Tuan Guru Presiden yang menyentuh Dewan Pemuda dalam muktamar yang lalu.

Dalam lawatan tersebut, hamba tak kelepasan mendengar perjalanan proses pentarbiyyahan diperingkat DPPK Tebrau. Hamba juga turut menerangkan beberapa agenda Lajnah Tarbiyyah & Latihan Perkaderan DPPNJ untuk sesi ini.
Jamuan Kari Ayam special bersama Roti Keping special. Program diadakan di Madrasah SRI ar-Rasyidin. Syabas kepada Ust Mualim Hafiz, Sdr Shamsul dan Pemuda DPPK Tebrau.
Mudah-mudahan lawatan dan pengisian tersebut memberi manfaat kepada saya dan mereka. Amin.(kenangan bersama sebahagian Pemuda DPPK Tebrau)
(siri lawatan ini adalah bertujuan mendapatkan maklumat secara langsung terhadap perkembangan dan perjalanan proses pentarbiyyahan diperingkat DPPK seluruh Johor.)

Kawasan mana pula selepas ini? Nantikan kehadiran kami.. :-) Semoga Allah permudahkan urusan kita.. Amin..

-al-Banjari -