Monday, July 6, 2009

Siri Lawatan Lajnah Tarbiyyah DPPNJ ke DPPK (4)

SIRI (4) DPPK BAKRI & DPPK LEDANG

Syukur Alhamdulillah, lawatan kali ini dibuat secara gabungan antara DPPK Bakri dan DPPK Ledang. Al-Fadhil Ustaz Zarul (Ketua Lajnah Tarbiyyah DPPK Bakri) meminta hamba memberi pengisian untuk marhalah Taarif kerana penyertaan kali ini melibatkan ramai ahli baru. Alhamdulillah, malam tersebut hamba memberi pengisian bertajuk “SYAHADATAIN : PANDUAN HIDUP MUSLIM”.

Seperti biasa selepas pengisian, sesi soaljawab turut diadakan. Dalam lawatan tersebut, hamba tak kelepasan mendengar perjalanan proses pentarbiyyahan diperingkat DPPK dan hamba turut menerangkan beberapa agenda Lajnah Tarbiyyah & Latihan Perkaderan DPPNJ. Syabas kepada Ust Zarul, Sdr Rahman, Sdr Azmi dan Pemuda DPPK Bakri & Ledang.

Jamuan Meehoon dan buah rambutan. Setakat siri lawatan lawatan yang dijalankan, belum jumpa jamuan buah durian lagi.. :-) Program diadakan di Markaz PAS Kawasan Bakri.

Mudah-mudahan lawatan dan pengisian tersebut memberi manfaat kepada saya dan mereka. Amin.
(kelihatan Sdr Rahman KP Bakri, Ust Zarul, Ust Nahar & Sdr Azmi KP Ledang)


(sebahagian pemuda yang hadir)(ukhuwah islamiyah asas gerakan islam)

(laungan Doa Wehdah disampaikan oleh al-Faqir)

(siri lawatan ini adalah bertujuan mendapatkan maklumat secara langsung terhadap perkembangan dan perjalanan proses pentarbiyyahan diperingkat DPPK seluruh Johor.)

Kawasan mana pula selepas ini? Nantikan kehadiran kami.. :-) Semoga Allah permudahkan urusan kita.. Amin..

-al-Banjari -