Thursday, October 18, 2007

Salam Iedul fitri, kembalilah kepada fitrah..


Saya yang faqir lagi hina ini mengucapkan Salam Idulfitri kepada semua sahabat2 serta umat Islam, khususnya Kedua Ibubapa yg dikasihi, sahabat2 seUsrah, DPPK Pulai, warga Pondok Ledang, Pimpinan PAS Malaysia dan Johor, Ketua2 Lujnah Tarbiyah, sahabat2 DPPNJ, Tuan Guru Hj Abdullah Lubok Tapah hafizahullah, Tuan Guru Hj Hashim Pasir Tumboh hafizahullah, Tuan Guru Syeikh Nuruddin al-Banjari hafizahullah, Baba Eil Spanjang al-Fatoni hafizahullah dan Penuntut Ilmu di mana jua berada.
Tak lupa kepada seluruh Ulama Islam dan pejuang fi sabilillah, khususnya Syeikh Usamah bin laden hafizahullah dan Syeikh Aiman al-Zawahiry hafizahullah.

جَعَلَنَا اللهُ وَإِيَّاكُمْ مِنَ الْعَائِدِيْنَ الْفَائِزِيْنَ، وَتَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ

“Semoga Allah SWT menjadikan kita semua sebagai hamba-hamba-Nya yang kembali (kepada fitrah) dan sebagai hamba-hamba-Nya yang menang (melawan hawa nafsu). Dan semoga Allah SWT menerima seluruh amal ibadah kita semua.”


اللَّهُمَّ بَلِّغْنَا رَمَضَانَ، وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ وَرَمَضَانَ وَرَمَضَانَ

“Ya Allah ya Tuhan kami, anugerahkanlah lagi kepada kami bulan Ramadhan, anugerahkanlah lagi kepada kami bulan Ramadhan, dan bulan Ramadhan, dan bulan Ramadhan…”


PENGUMUMAN! Insya Allah kuliah pengajian di Madrasah an-Nur, (Pondok Ledang) akan bermula pada minggu kedua 24 Oktober 2007. Kuliah akan diteruskan seperti biasa.

RABU MLM KHAMIS

LEPAS MAGHRIB –
1. Tafsir Al-Quran
2. Kitab Al-Jawahirul Kalamiyah

9.30 MLM -
1. Kitab 40 Hadith
2. Kitab Muhimmah Fi Ilmi Hadith
3. Kitab Matan Al-Jurumiyah

JUMAAT MLM SABTU

1. Kitab Matan Safinatun Naja
2. Kitab Adab Imam dan Ma`mum